Sådan ser du fodbold på tv

En af de mest spændende fodboldbegivenheder at se på tv er NFL, eller National Football League. Selv om dette er den eneste store professionelle liga, er der flere andre mindre ligaer, der byder på amerikansk fodbold. Disse omfatter Alliance of American Football (AAF), Minor Football League (MFL), Gridiron Development Football League (GDFL) og Rivals Professional Football League (RPFL).

NFL RedZone

NFL RedZone på tv er en særlig funktion, der skifter mellem to kampe i hurtig rækkefølge. Programmet forsøger at sende alle touchdowns direkte, men i nogle tilfælde sker der tidsforskydninger. Dette sker, når en scoring sker uventet, eller når den kommer fra et sted uden for red zone.

NFL RedZone på tv har den fordel, at den er reklamefri. Den fokuserer også på kampe, der spilles søndag eftermiddag. Det sendes af NFL Network og er tilgængeligt i både high-definition og standard definition. I løbet af den regulære sæson viser NFL RedZone otte kampe ad gangen.

Kampene søndag eftermiddag

Hvis du vil se fodboldkampe søndag eftermiddag på tv, har du et par valgmuligheder. De fleste søndagskampe sendes på tv af CBS eller Fox. Disse netværk sender AFC- og NFC-kampe. Interconference-kampe sendes af NBC eller ESPN. Nogle kampe kan dog blive flyttet til en anden dag, herunder playoffkampe.

NFL sender normalt to kampe på en søndag eftermiddag. CBS og Fox sender normalt omkring seks kampe i dette tidsrum. Mere end halvdelen af disse kampe sendes kl. 13.00 og resten kl. 16.00. Nogle lokale partnere sender måske kun én kamp fra hver gruppe. Således kan en Fox-kanal i Californien sende 49ers mod Falcons eller en kamp mellem Jets og Packers. Disse kampe uden for markedet kan begrænse antallet af seere, der kan se dem.

College football på tv

Der er to hovedkilder til collegefodbold på tv, nemlig ABC og ESPN. Begge netværk har rettighederne til at sende kampene. ABC er flagskibet, men ESPN sender også nogle kampe og har en underlicensaftale med CBS. Begge netværk sender de vigtigste kampe. I Canada sender CBS Sports Network og TSN samtidig kampe fra ESPN. Begge netværk er også tilgængelige via internettet. Kvaliteten af internettransmissionerne er dog normalt lavere end de professionelle netværks transmissioner.

Big Ten Network, ESPN og CBS Sports Network vil vise flere kampe i denne uge. Blandt kampene kan du bl.a. se kampene fra Florida Atlantic, Tennessee Tech, Georgia State, Western Illinois og Southeast Missouri. Andre netværkskampe, som du kan se, er kampene fra USC på Pac-12 Network, Arizona State mod New Mexico State, USC mod Los Angeles og Northwestern på Big Ten Network.

Fodbold torsdag aften

Hvis du vil se fodbold, skal du se Thursday Night Football på tv. Kampene på dette program spilles primært torsdag aften, og de starter omkring kl. 20:15 østlig tid. Den bedste måde at se dette show på er at få et kabel- eller satellitabonnement. Det bedste tidspunkt at se en Thursday Night Football-kamp på er i løbet af kampens første quarter.

Tidligere kunne du kun se Thursday Night Football på Fox eller NFL Network, men Amazon er ved at ændre alt dette. Fra og med 2022 vil kampen blive sendt på Amazon Prime Video. Streaming af kampen på Amazon vil kræve et Amazon Prime-abonnement, hvis du bor uden for dit lokale marked.

Udfordringer ved at transmittere fodbold på tv

Transmission af direkte sportsbegivenheder på tv er en kompleks affære. Med milliarder af dollars på spil skal tv-selskaberne sikre, at de har en konkurrencefordel og forbliver konkurrencedygtige. Den største udfordring er at tiltrække nye seere. Efterhånden som flere seere går på nettet, står tv-selskaberne over for en stigende konkurrence.

I de seneste år har en række innovationer gjort det lettere at sende tv-udsendelser. F.eks. har brugen af højopløseligt tv øget spillets betydning, mens teknologien har gjort det lettere at skabe øjeblikkelige genudsendelser. Tidligere var der kun én kameravinkel på banen, så tv-stationerne måtte arbejde uden om dette. Desuden var processen med at skabe en attraktiv udsendelse tidskrævende, da det tog længere tid at lægge videoen op end i den digitale tidsalder.