Påskefodbold i Holland

I påsken deltog to af Nr. Lyndelse/Søby fodboldhold i den internationale fodboldturnering Holland Cup fra fredag d. 3/4 til mandag d. 6/4. I alt drog 19 drenge fra U16, 14 piger fra U15 samt fem ledere afsted med bus fra Carl Nielsen Hallen.

Efter ti timers bustur blev spillerne indkvarteret på en lokal hollandsk skole og derefter ventede to dage med masser af kampe. De to hold mødte hold fra Belgien, Skotland, Holland og Danmark, og spillerne fandt det både lærerigt og inspirerende at spille mod andre hold fra andre fodboldkulturer. Turen var ment som en kombination af socialt samvær og konkurrence, og båndene mellem klubbens to ældste ungdomshold blev da også udbygget og forstærket.

Vejret viste sig fra sin bedste side, og sportsligt fik de to hold også et godt udfald, da U15 piger vandt guld i turneringens Challenge Cup og drengene blev slået ud lige før semifinalen.

Klubben havde søgt DBU’s ungdomsfond og fået 10.000 kr. som supplement til udgifterne til turen, der var finansieret dels gennem brugerbetaling og dels gennem småjobs som de to hold havde udført op til påsken.

Alt i alt en på alle måder en fremragende tur.

Lokal klub vil fastholde ungdomsspillere

Nr. Lyndelse/Søby sætter fokus på sundheden blandt de lokale unge og ønsker at fastholde dem i fodbold. Det skal en international turnering i Holland i påsken med støtte fra DBU’s Ungdomsfond hjælpe med.

50 klubber fra hele landet modtager hver 10.000 kroner fra DBU’s Ungdomsfond til en aktivitet, som skal fastholde ungdomsspillere. Nr. Lyndelse/Søby er udvalgt ud af et skarpt ansøgerfelt på 164 klubber, hvor specielt én tendens gør sig gældende i årets ansøgere.

”Årets ansøgere har som vanligt været meget fokuserede omkring udlandsture og stævner, hvor klubbens unge bliver rystet rigtig godt sammen og på den måde får et fællesskab, som er svært at forlade. Som noget nyt ser vi dog flere klubber end tidligere, som har fokus på aktiviteter på tværs af alder og køn,” fortæller Christian Bordinggaard, administrator for DBU’s Ungdomsfond.

Nr. Lyndelse/Søby har gennem de sidste år haft vokseværk på ungdomssiden, og klubben har således nu 169 ungdomsspillere tilknyttet. De to ældste ungdomsårgange er U16 (drenge) med 24 spillere og U15 (piger) med 14 spillere. Pigerne kommer fortrinsvis fra Nr. Lyndelse og Nr. Søby, mens drengene kommer fra byerne Nr. Lyndelse, Nr. Søby og Årslev. Der er masser af intensitet til de velbesøgte træninger, og for yderligere at styrke sammenholdet både internt på holdene og på tværs af de to køn, skal begge hold deltage i den international turnering "Holland Cup" i påsken.