Golf som tilskuer

Som tilskuer har du en række forskellige ansvarsområder. Du skal observere golfspillerne på en sikker og respektfuld måde ved at holde dig mindst 25 meter bag dem. Du må heller ikke spotte eller give råd, og du må ikke røre bolden. Desuden bør du holde dig væk fra fairways, greens og tee-bokse.

Dresscode for golftilskuere

Golftilskuere anmodes om ikke at bære noget prangende tøj, især stramtsiddende tøj, og om at undgå at volde spillerne problemer. Mandlige golftilskuere vil typisk bære bukser og en poloshirt, mens kvindelige tilskuere vil bære flade sko og en sundress eller skort.
Et par gode jeans er dog også i orden.

For kvindelige golftilskuere er det mest passende at have behagelige sko på. De bør undgå afslørende eller stramt tøj, herunder jeans eller tank tops. Desuden bør de bære en bredskygget hat. Afhængigt af banen kan de blive bedt om at medbringe deres eget golftøj, hvis de ikke føler sig trygge ved at bære golfskjorter eller -bukser.

Lad være med at give råd

Det er imod reglerne at give råd på golfbanen, og golftilskuere må ikke give råd. Det er også imod reglerne at bede spillerne om råd. En spiller, der beder om råd på golfbanen, kan blive diskvalificeret fra konkurrencen. Spilleren skal desuden fremlægge beviser fra tredjepart til støtte for sin anmodning.

Golftilskuere må ikke give råd eller klappe en spillers slag. De må heller ikke røre ved en spillers bold. Dette skyldes, at bolden let kan dreje ud af banen, og det skal tilskuerne være opmærksomme på. De skal også holde sig stille, når spilleren slår et slag.

Lad være med at håne

Hvis du er golftilskuere, må du ikke spotte. Hurraråb anses generelt for upassende og kan have en negativ indvirkning på spillet. Klapsalver og stille iagttagelse af spillet er dog helt acceptabelt. Du må dog ikke råbe "danser!" eller "golfspiller!" Medmindre du faktisk hepper på en bestemt spiller, er det upassende.

Golfspillere er følsomme over for distraktion, og derfor bryder de sig ikke om tilskuere, der håner eller kommer med uhøflige bemærkninger. Husk, at der er mange børn på tribunen, og du ønsker ikke at irritere dem. Du skal også huske på, at der kan være familiemedlemmer til golfspilleren i nærheden, og det kan føre til problemer. Det er heller ikke passende at håne, mens golfspilleren laver et slag. Afhængigt af arrangementet kan det resultere i, at du bliver bedt om at forlade stedet, hvis du er uhøflig over for en golfspiller.

Lad være med at røre ved en bold

US Soccer har godkendt en standardprocedure for tilskuere til kampe. Denne politik gælder også, selv om der ikke er store arenaer eller tusindvis af fans. Hvis en tilskuer rører ved en bold, stoppes kampen, og træneren underrettes. Der er nogle undtagelser fra denne politik.

Du må ikke råbe

En måde at være en god golftilskuere på er at undgå at råbe ad spillerne. Mange mennesker råber "Baba Booey!" og "Golf!", og det kan være en distraktion. Det er imidlertid varemærker for idioti og bør undgås for enhver pris.

I Ryder Cup slog Brooks Koepka en vildfaren golfbold ud i mængden. Bagefter råbte han "fore!" et par gange. Bolden var så hurtig, at det var umuligt for tilskueren at reagere hurtigt. Hvis en golfbold rammer en tilskuer, kan det være livsfarligt. Derfor har de fleste golfbaner et skilt, der minder golfspillere og tilskuere om at passe på bolde.

Selv om det er vigtigt at kunne høre bolden, må du ikke råbe. Mange golftilhængere råber "fore" for at understrege deres retning, og det pegende tegn kan også hjælpe dem i galleriet med at være mere opmærksomme på golfspilleren. Desuden er det at råbe "fore" til bolden en lovlig afbødningsforanstaltning, hvilket betyder, at golfspilleren ikke er ansvarlig for skader på en tilskuer, hvis bolden rammer en tilskuer. En bedre metode til at kommunikere med tilskueren er at bruge håndbevægelser.