VM i fodbold

Blandt verdens mest prestigefyldte sportsbegivenheder anses FIFA World Cup for at være den mest spændende turnering af dem alle. Den tiltrækker verdens opmærksomhed og tiltrækker milliarder af seere verden over hvert fjerde år. Uanset om det er de unge spillere, der baner sig vej til udødelighed, eller de tragiske figurer, der bliver elimineret i løbet af turneringen, er det ikke underligt, at VM er den mest prestigefyldte og populære sportsbegivenhed overhovedet.

Mexicansk bølge

Det første verdensmesterskab i fodbold blev afholdt i Uruguay i 1930. Det andet verdensmesterskab blev afholdt i Mexico i 2002. Det bød på en række store fodboldspillere, herunder Argentinas Diego Maradona. Det var det første VM, der blev afholdt på en nordlig halvkugle, og det var det første VM, der blev transmitteret på tv med høj opløsning. Turneringen bød også på det fænomen, der er kendt som den mexicanske bølge.

VM har været afholdt hvert fjerde år siden 1930. Denne firårige turnering er opdelt i otte grupper med fire hold, og vinderne af hver gruppe går videre til knockout-fasen. Efter knockoutfasen følger semifinalerne og finalen. Vinderne af turneringen får tildelt FIFA World Cup-trofæet, et trofæ af 18 karat guld på 6,1 kg.

Argentina

Ved VM i 1990 besejrede Argentina Vesttyskland i finalen med 3-0. Diego Maradona scorede "Hand of God"-målet, mens Carlos Alberto, Jorge Valdano og Jairzinho scorede de øvrige mål. Turneringen var også den første, hvor der blev indført en regel om bagudkast, og den første, hvor der blev sendt på tv med høj opløsning.

Der deltog 24 hold i turneringen, herunder Spanien, Argentina, Brasilien og England. USA, Canada, Australien, Danmark og Mexico fik deres debut ved VM i fodbold. Disse hold blev inddelt i grupper på fire og spillede én gang hver. Vinderne af hver gruppe gik videre til knockoutfasen, hvor de blev sat sammen med holdene fra de andre grupper. I kvartfinalen besejrede Spanien Belgien, og i semifinalen besejrede Argentina Brasilien. I slutspillet om tredjepladsen slog Kroatien Holland med 2-0.

VM er også kendt for sine uforudsigelige præstationer. Det hollandske hold fra 1974 anses for at være et af de bedste hold, der ikke har vundet turneringen. Holland havde et utroligt forløb, men snublede ved den sidste forhindring. I 2006 gik Zinedine Zidane så ud af banen efter at være blevet udvist.

Turneringen er et fantastisk udstillingsvindue for unge spillere, og det er det perfekte sted for aldrende stjerner at bukke under. Når VM slutter, er de følelser, der følger med, uovertrufne. Turneringen er også en mulighed for ungdomsklubberne for at fejre sejre. Nogle af de største spillere i spillets historie spiller ikke længere.


FIFA's verdensmesterskab er en helt unik platform. Der er et intensitetsniveau, som ingen anden sportsbegivenhed kan matche. Det tiltrækker også hele verdens opmærksomhed i en måned. Det bringer verdens nationer sammen og fremkalder intense reaktioner.

Eller til Ulla Holm på mail eller mobil: 28932577

 

Vi ses til god træning, sjov og masser af frisk luft.