De bedste bjergryttere i historien

Danny Macaskill er et af de mest kendte navne inden for mountainbike-sporten. Hans indflydelse på sporten er ubestridelig. Han har vundet adskillige verdenstitler, herunder den mest prestigefyldte, og han betragtes som en af de bedste mountainbikeryttere i historien. Lad os tage et nærmere kig på ham og hans arv.

Cecile Ravanel

Som den nuværende mester i Enduro World Series er Cecile Ravanel den ubestridte dronning af sporten. Med fire sejre og en andenplads fører hun stillingen med 320 point. Du kan følge hende på Facebook og Instagram. Hun har også et teamwebsted.

Cedric og Cecile Ravanel er gift og har været involveret i sporten i årevis. De begyndte at køre løb sammen, da sporten stadig var domineret af mountainbikes med stålrammer, men "fede hjul" var endnu ikke blevet taget til sig som en professionel disciplin. Sammen har de udrettet meget. Cedric var vicemester i XC-verdensmesterskaberne i 2004, mens Cecile har vundet adskillige løb.

Dan Davidoff

Snescooterkørsel og slædekørsel var en befrielse for Dan Davidoff, og ekstremsportskaldet var et naturligt valg. Han begyndte at vise Xtreme Team-ryttere sine foretrukne honninghuller, ofte på en maskine med lavere effekt end turboerne. Alligevel forsøgte han at ramme de samme linjer. På den måde blev han den ultimative illusionist.

Davidoff var også en snescooterkører i verdensklasse. Han var kendt som "Krazy Canadian" og havde medvirket i mange eventyrfilm om snescooterkørsel. Tragisk nok døde han i mandags i en dødelig lavine sammen med to andre personer. Hans familie iværksatte en eftersøgning efter ham, men han vendte aldrig tilbage. Eftersøgnings- og redningsholdet fandt hans lig tirsdag.

Aaron Gwin

Aaron Gwin er den bedste bjergrytter i USA. Han har vundet tre UCI verdensmesterskaber i downhill på tre år. Men før han vandt sit første downhill-løb, var Gwin motocrossløber. Selv om han er mere kendt for sin downhillkørsel end for sine motocrossfærdigheder, er Gwin en dedikeret fan af alle typer cykelløb.

Gwin begyndte at køre som 3-årig på en gammel cykel, som han havde fået afleveret. I en alder af 14 år gik han over til professionel downhill racing. Han pådrog sig en alvorlig skade på sin tommelfinger sidste år og er siden kommet sig. Gwin mener dog ikke, at han er på sit højeste niveau.

Greg Minnaar

Greg Minnaar er en sydafrikansk mountainbike-racer. Han konkurrerer i downhill disciplinen. Han har vundet fire verdensmesterskaber og er den næstmest aktive rytter i sporten. Minnaar kører for Santa Cruz Syndicate-holdet og deltager i UCI Downhill MTB World Cup.

Minnaar, der er gift og har to børn, har et travlt og varieret program. Han driver en cykelforretning og forvalter også ejendomme i USA og i udlandet. Han rådgiver også sponsorer og samarbejder om produktdesign. Han ejer også to distributionsvirksomheder og er medstifter af en international smykkeserie. Han er åben over for nye muligheder og viger ikke tilbage for udfordringer.

Danny Hart

Danny Hart er en af de bedste mountainbikere i sin generation. Han er brite og har konsekvent placeret sig blandt verdens bedste ryttere. Dannys første store succes var at vinde de britiske ungdomsmesterskaber i Rheola i 2007 på trods af forfærdelige forhold. Året efter gik han direkte ind i elitekategorien og opnåede en 22. plads i Vallnord i Andorra.

Danny Harts sejr i Champery i 2011 var virkelig fantastisk. Hans løb i regnvejr var en mesterklasse i at køre i regnvejr. Han tog de mest aggressive linjer og angreb banen, som om han kørte på bedste heltegrus. Dette løb var et afgørende øjeblik for mountainbike-kørslen.